Helle Munch Sørensen er i dag miljøsagsbehandler i afdelingen for Miljø og Klima i Syddjurs Kommune. Hun er en af dem, der har været med i starten ved indførslen af flytjord-systemet i kommunen i 2016. Det var to år inden, at platformen blev et produkt under OS2-fællesskabet.
Syddjurs Kommune var den anden kommune, der igangsatte flytjord, efter Aarhus Kommune. Inden implementeringen brugte Teknik og Miljø afdelingen i Syddjurs Kommune blanketter til ansøgninger og tilladelser til jordflytninger.
Ønsket om lettere arbejdsgange
Helle og teamet i Syddjurs søgte i 2016 en mere tidssvarende erstatning til deres jordflytningsblanketter. Samtidigt vidste de, at flere entreprenører arbejdede på tværs af kommunegrænserne. I kommunen ville de gerne gøre det lettere for deres jordanmeldere, entreprenørerne, ved at de mødte ens systemer i forskellige kommuner.
Få overblik med flytjord
Flytjord er en web- og app-løsning, der giver et elektronisk overblik over jordflytninger. Det kan bruges igennem hele processen fra anmeldelse til godkendelse og modtagelse – og er forbundet til relevante opslagsværk og miljøportaler.
Løsningen er udviklet i 2013, fik i 2015 en effektivitetspris og overgik til OS2-samarbejdet i 2018.
Syddjurs fik et intuitivt system
I Syddjurs Kommune var der en forventning om, at flere kommuner i Østjylland ville melde sig på flytjord-løsningen, så entreprenørerne ville møde en ensartethed i landsdelen. Systemet er intuitivt og nemt at gå til, fortæller Helle. Hendes foretrukne feature i systemet er kortfunktionen, hvor det er muligt at se, hvor jorden kommer fra.
Læs mere
Flytjord flyttes op i skyen og samarbejdsmødet i 2021 bød på flere nye funktioner til ønskelisten.