Nyhedsbrev om OS2rollekatalog august 2024

6 september, 2024 af
Sisse Karlsson

Seks nyheder fra OS2rollekatalog​​​​​​​


Nye releases af OS2rollekatalog

Der er udsendt nye releases af OS2rollekatalog 5. juli 2024 (release 2024r1) og en helt dugfrisk release af 28. august 2024 (release 2024r2). Se mere om de nye releases her

Den enkelte kommune skal selv kontakte leverandøren Digital Identity vedrørende opgradering af OS2rollekatalog på: kontakt@digital-identity.dk


Udvikling af attesteringsmodulet og opdatering af brugervejledning

Koordinationsgruppen har arbejdet med at udvikle attesteringsmodulet og der er flere forbedringer til attestering i den netop udsendte release 2024r2 og i release 2024r1, se ovenfor.

Brugervejledningen til OS2rollekatalog er blevet opdateret 28. august 2024 i forhold til attestering. Den opdaterede brugervejledning kan hentes her.


Integration med Danmarks Miljøportals nye brugerstyring

Der er etableret mulighed for integration med Danmarks Miljøportals (DMP) nye brugerstyring. Bruger- og rollestyring kan holdes i OS2rollekatalog. Det har været en lang proces med DMP som Digital Identity og koordinationsgruppen har lagt et stort arbejde i. Tak for indsatsen.

Digital Idenity har udarbejdet en guide til opsætning og den kan hentes her.


Etablering af arbejdsgruppe vedr. udvikling og udbygning af anmod/godkend funktionalitet

Som omtalt i det seneste nyhedsbrev er der blevet nedsat en arbejdsgruppe vedr. udvikling og udbygning af anmod/godkend funktionalitet i OS2rolekatalog. Arbejdsgruppen arbejder under koordinationsgruppen.

Arbejdsgruppen består af medlemmer fra koordinationsgruppen og repræsentanter fra kommuner, der er nye i OS2rollekatalog, og Digital Identity. Arbejdsgruppen har holdt sit første møde midt i august 2024. 

Der vil blive informeret mere om arbejdsgruppens arbejde når der er nyt.


Produktidentifikation for OS2rollekatalog

Koordinationsgruppen har i april 2024 afsluttet arbejdet med udarbejdelse af en produktidentifiaktion for OS2rollekatalog. Koordinationsgruppen har lagt et stort arbejde i dette og OS2 sekretariatet har bidraget med facilitering af processen. 

Produktidentifikationen sætter ramme og udviklingsretning for produktfællesskabet i OS2rollekatalog i 2024. Den viser scope for OS2rollekatalog i det fælles produkt som udvikles i fællesskabet omkring produktet og som finansieres af produktfællesskabet. 

Produktidentifikationen har form af en figur, som kan ses her.


Udviklingsønsker til OS2rollekatalog

​​​​​​​Udviklingsønsker skal altid oprettes som et Jira issue. Skriv venligst i overskriften på et Jira issue hvad udviklingsønsket omhandler, og beskriv så udførligt som muligt, hvad udviklingsønsket går ud på og vedlæg skærmbilleder. For at sikre den mest hensigtsmæssige behandling af udviklingsønsket tilføjet også en user story.

Husk, at du altid er velkommen til at kontakte mig, hvis der er spørgsmål til Jira eller generelt til OS2rollekatalog.

I ønskes alle en god sensommer.

Venlig hilsen
Mette Valbjørn
Produktkoordinator OS2rollekatalog
Mobil: 21 27 98 74
Mail: metva@favrskov.dk