Flot evaluering af OS2valghalla

25 juli, 2024 af
Mogens Kjeldsen

OS2valghalla er et værktøj for kommunens valgsekretariat, der har til opgave at rekruttere tilforordnede og sikre, at valg gennemføres effektivt og efter reglerne.

Produktet har over ti år på bagen, men blev i foråret '24 lanceret i en ny version 3.0. Den er bygget helt fra bunden med fokus på blandt andet selvbetjening, så partimedlemmer og borgere selv kan tilmelde sig til en opgave under valget.

For første gang blev den nye version taget i brug af 23 kommuner til Europaparlaments-valget 9. juni. I den forbindelse er der blevet gennemført en evaluering blandt OS2valghallas brugere, og man kan roligt sige, at resultatet er flot.


Nemt at tilmelde sig

Da deltagerne i Frederiksberg Kommune blev spurgt, om det havde været nemt at tilmelde sig til en opgave under valget, var det hele 99%, der svarede ja.

Desuden var alle brugere tilfredse eller meget tilfredse med at bruge hjemmesiden, som også blev fundet meget troværdig - måske fordi Det Fælles Designsystem kendt fra borger.dk er blevet benyttet.


Tilfredshed blandt administrative brugere

Også de administrative brugere, som har haft ansvar for valgafviklingen, har været udpræget tilfredse med at benytte det nye OS2valghalla.


Hvor tilfreds var du med at benytte OS2valghalla til EU-parlamentsvalget?


92% har tilkendegivet, at de var tilfredse eller meget tilfredse med at benytte OS2valghalla.


Hvor nemt var det at navigere rundt og benytte systemet?


72% har tilkendegivet, at det var nemt eller meget nemt at navigere rundt og benytte OS2valghalla.


Brugerne fremhæver brugeroplevelsen, selvbetjeningsfunktionalitet og mulighed for at håndtere brevstemmeopgaver som særligt positive.


Lever i høj grad op til succeskriterier

OS2valghallas styre- og koordinationsgrupper fastsatte fem succeskriterier ved igangsættelsen af udviklingsprojektet. De er blevet vurderet i evalueringen og da ingen tilkendegiver uenighed med, at OS2valghalla opfyldte kriterierne, anses det som et meget godt resultat.



Hvordan opfyldte OS2valghalla fastsatte succeskriterier?




Fra koordinationsgruppen og produktkoordinatorens side har disse svar været meget betryggende at se. Især fordi idriftsættelsen blev forsinket, og der opstod uforudsete login-problemer i et døgn pga. fejl hos KOMBIT's fælleskommunale adgangsstyring, som benyttes til login.

Netop KOMBIT's login-fejl afspejler sig i evalueringen af ydeevne og driftsstabilitet, hvor flere har angivet dette problem, men ellers tilkendegiver i kommentarer, at OS2valghalla var hurtigt og meget sikkert at benytte.

 

Oplevede du problemer med ydeevnen?

56% oplevede problemer med ydeevnen - særligt relateret til login-fejl i et døgn.


Du kan finde hele evalueringen på OS2valghallas filarkiv. Blandt flere detaljer er der også mulighed for at se, hvordan supporten fra koordinationsgruppen, driftsleverandøren og KOMBIT blev oplevet.

Se hele evalueringen


Mange forslag til forbedringer

Fællesskabet af kommuner omkring OS2valghalla har mange forslag til, hvordan rekrutteringsværktøjet kan blive endnu bedre. Og videreudviklingen fortsætter, så det bliver nemmere at understøtte en effektiv valgafvikling og rekruttering af tilforordnede på trods af skiftende demografi blandt deltagerne.

Læs mere om OS2valghalla