Inden julen brager fuldstændig igennem kommer her en opsamling på nyt om OS2iot i andet halvår af 2022.
Ny version tilgængelig
I midten af november blev version 1.3.0 gjort tilgængelig på GitHub. Fokus har primært været vedligehold i form af sikkerhedsopdateringer og et par enkelte fejlrettelser relateret til brugerstyring.
Ny funktionalitet er i denne omgang udviklet og doneret af to leverandører:
- KMD har tilføjet autorisationsmuligheder på det Fiware data target, de tidligere bød ind med.
- Sensade har tilføjet mulighed for at benytte en custom ADR algoritme. Det lyder ret teknisk, men funktionen kan afhjælpe en problematik med for højt batteriforbrug på parkeringsensorer, som oplever meget skiftende sendeforhold alt efter, om der er parkeret en bil eller ej.
Fra koordinationsgruppens side er vi taknemmelige for bidragene og for endnu engang at have haft et god samarbejde om vedlighold med Iterator IT.
Crowdfunding sat på pause
I sensomeren blev der varslet en crowdfunding af videreudvikling af OS2iot. I forberedelserne til blev det dog tydeligt, at der var behov for mere viden om udbredelsen af produktet blandt de tilsluttede myndigheder. For uden det grundlag var det svært at vurdere, hvor mange der kunne tænkes at ville bidrage yderligere til udviklingen af OS2iot. Koordinationsgruppen besluttede derfor at sætte crowdfundingen på pause og igangsætte en undersøgelse af brugen af OS2iot blandt tilsluttede myndigheder.
Brugerundersøgelse i gang
I november og december er der blevet gennemført 13 interviews med myndigheder, som er tilsluttet samarbejdet om OS2iot. Undersøgelsen har til formål at indsamle viden om udbredelsen og implementeringsgraden af OS2iot, men har samtidig været en lejlighed for anvenderne til at få hjælp til ibrugtagelsen eller gøre opmærksom på ting, der kunne gøre brugen af OS2iot lettere.
Undersøgelsen fortsætter i januar og den indsamlede viden vil blive delt derefter.
Code review
Kort efter release af version 1.3.0 gik Alexandra Instituttet i gang med et code review af OS2iot med fokus på sikkerhed. Det har længe været planlagt at få kildekoden kigget igennem af kyndige og uvildige øjne for at sikre, at OS2iot er en sikker løsning til håndtering IoT-data.
Rapporten tikkede ind d. 22. december og kræver en nærmere gennemgang. Som ventet er der dog ting at forholde sig til. Spørgsmålet er nu, hvor omfattende det er at rette op på det identificerede.
Det vil blive undersøgt nærmere sammen med Alexandra Instituttet og Iterator IT først i det nye år. Herefter vil opgaverne blive del af det løbende vedligehold af OS2iot.
Deling af payload decoders
En af grundtankerne i OS2iot er delingen af de payload decoders, som sørger for at omsætte IoT-enhedernes payloads til anvendelige data. Det er nemlig nemt, hvis flere myndigheder deler den samme instans af OS2iot.
Vi vil dog også gerne gøre det nemt at dele på tværs af forskellige instanser, så vi har oprettet et såkaldt repository til det formål på GitHub. Her kan der ud fra den beskrevne model og tilgængelige skabeloner deles payload decoders. Der ligger allerede nogle klar, og vi håber, mange flere kommer til.
Der er lavet en guide til deling af payload decoders - også for dem, der ikke er friske på at lære GitHub at kende for at komme igang.
Flytning af LoRaWAN-gateways
Hvis I står overfor at skulle flytte jeres LoRaWAN-gateways, så de peger på OS2iot, er der hjælp at hente. Alexander Ibsen fra GovTech Midtjylland har udarbejdet en guide til at konfigurere tre forskellige Kerlink gateways til OS2iot.
Han har været så venlig at dele arbejdet, som nu kan findes i OS2iot’s community.
Få OS2iots nyhedsbrev
Hvis du gerne vil have nyt om OS2iot direkte i indbakken, så skriv dig op til nyhedsbrevet.