Læs med om en ny version af OS2iot og beslutning om udvidelse af OS2iot til en fuld IoT-platform. Endelig bliver sløret løftet for kommende features.
Ny version tilgængelig
Efter et længere udviklingsforløb og udvidet testperiode er den nye version af OS2iot nu frigivet. Arbejdet med den nye version har primært været fokuseret på teknisk vedligehold, fejlrettelser og stabilitetsforbedringer.
LoRaWAN-funktionaliteten i OS2iot er baseret på et andet open source-produkt, nemlig Chirpstack. Og da der har været mange væsentlige ændringer i deres seneste udgave, har det affødt nødvendigt vedligehold i OS2iot.
Mere spændende er der nu tilføjet funktionalitet, som gør det muligt at konfigurere, hvilke data man vil have vist på oversigter over gateways, applikationer og IoT-enheder i en applikation.
På den måde kan man fx nemmere opdage, hvis der ikke er blevet tilknyttet data targets til en applikation eller device model til IoT-enhed.
Tak til Kolding og Vejle kommuner for at lægge rammer til den udvidede test i deres instans af OS2iot.
Interesseret i detaljerne?
Se fulde release notes på GitHub:
Et særligt bidrag
Den nye version af OS2iot indeholder en meget særlig forbedring. Fremover behøver man ikke klikke på input-feltet til e-mailadresse, når man logger ind, fordi det allerede er aktiveret. Årsagen er et helt særligt kodebidrag leveret på GitHub af en medarbejder fra Silkeborg Kommune. Tak for det!
Måske en lille ting, men samtidig noget der viser værdien af, at OS2iot er open source, så man kan levere kode direkte, hvis man ser muligheden for en forbedring eller har irriteret sig længe nok over noget.
Beslutning om udvidelse
Efter indstilling fra GovTech Midtjylland og Fællesskabet for Dynamiske Data har styregruppen på seneste møde besluttet at støtte op om en omfattende videreudvikling af OS2iot med funktionalitet til at opbevare, standardisere, berige og visualisere data.
Et projekt der har fået betegnelsen 'OS2iot 2.0', og som i praksis vil gøre OS2iot til en fuld IoT-platform og ikke kun en IoT-netværksserver, som det er i dag.
Beslutning er truffet under to forudsætninger. For det første, at der kan findes finansiering til videreudviklingen. For det andet, at der laves en differentieret prismodel til at imødekomme eventuelle parter, som ikke måtte ønske at benytte funktionalitet udover det allerede eksisterende i OS2iot.
GovTech Midtjylland er primær aktør i arbejdet med at finde finansiering. I første omgang eftersøges finanseringsmuligheder via EU's Data Space-projekter og i regi af nationale puljer. Der kan blive behov for at inddrage flere parter fra OS2iot-samarbejdet i opgaven.
Planlagt videreudvikling
Høje Taastrup kommune har budt ind med ønske om ny funktionalitet, som skal understøtte såkaldt 'radioplanlægning'. Altså opgaven med at placere gateways og sensorer optimalt i forhold til landskab og bygninger. Der følger finansiering fra Høje Taastrup med sammen med ønsket.
Koordinationsgruppen har givet grønt lys til den nye funktionalitet, som bl.a. vil gøre det muligt at se luftfoto og højdekurver på kort til oprettelse af gateways samt generelt forbedre kortvisninger.
Udviklingen starter hos Iterator IT i april og forventes at blive færdig i maj.
Læs referaterne
Husk at du altid kan finde seneste referater fra OS2iots koordinations- og styregruppe, hvis du gerne vil vide mere om samarbejdet om produktet.