Samarbejde, deling og digital udvikling i det offentlige.

Samarbejde, udvikling, deling
Om OS2

Om OS2

OS2 står for Offentligt Samarbejde x Open Source.

OS2-fællesskabet består pt. af 67 offentlige partnere, 57 leverandører og to ansatte på sekretariatet. Vi er altid åbne for flere ligesindede samarbejdspartnere.


Filosofien

OS2 - Offentligt Digitaliseringsfællesskab er et åbent fællesskab, for alle offentlige myndigheder, der kan tilslutte sig fællesskabets formål og Code of Conduct. Den bagvedliggende filosofi skal fremme samarbejde, deling og digital udvikling for de offentlige myndigheders slutbrugere. Det udtrykkes i følgende:

  • At skabe og dele relevante digitale løsninger og resultater i det offentlige til gavn for borgerne.
  • At skabe og dele udviklingskraft og blive en del af relevant udvikling i andre fællesskaber.
  • At opretholde det juridiske ejerskab til den kildekode, content og dokumentation, som fællesskabet får udviklet eller som fællesskabets medlemmer donerer til OS2.
  • At agere åbent og fremme Open Source og Open Content.
  • At frigøre informationer og systemer og synliggøre viden og placere dem i en kontekst, der giver mening for medarbejdere og borgere.
  • Billigere digitale løsninger.

 

Fællesskabet

Den væsentligste metode og model, OS2 har taget i anvendelse er hele governance-delen, som OS2-fællesskabet baserer sig på. Fællesskabet er i denne sammenhæng inspireret af Open Source communities som Drupal og T!NG. Konkret har OS2 etableret en demokratisk governance-form, der skal hjælpe til, at de involverede partnere oplever fællesskabet som åbent, resultatskabende og ligeværdigt. OS2-fællesskabet er grundlæggende organiseret i en bestyrelse og nogle teams. Bestyrelsen er det generelle og strategiske arbejdsorgan, mens de enkelte teams koordinerer indsatsen og strategien inden for specifikke udviklingsområder og samtidig at resultaterne gøres tilgængelig for resten af fællesskabet. Gevinsten ved at anvende denne form for organisering er en fælles udviklingskraft, som ikke vil kunne etableres i samme grad lokalt hos de offentlige myndigheder eller af leverandører.

 

Har du en god idé til et projekt, skal du endelig ikke holde dig tilbage.

 

Information og kontakt

OS2 - Offentligt digitaliseringsfællesskab
c/o Aarhus Kommune
Dokk1
Hack Kampmanns Plads 2
8000 Aarhus C
CVR: 55133018
EAN nummer: 5790000423408

E-mail: os2@os2.eu
Telefon: +45 29 20 84 27