Samarbejde, deling og digital udvikling i det offentlige.

OS2mo

OS2mo 2.0 er i pilotfase på nuværende tidspunkt. Siden sidste sprint har projekt udviklet mulighed for at håndtere kommunernes parallelle organisationer, så som løn-, politisk-, projekt og MED-organisation. Desuden gør koblingen mellem OS2mo og OS2rollekatalog, det muligt at bringe en IdM-funktion til kommuner, der ikke allerede har en.

Hvad er OS2mo?

OS2mo står for Medarbejder og Organisation. Projekter vil samle de mange steder, hvor oplysninger om den enkelte medarbejder og administrationen blive brugt. OS2mo er en organisationskomponent, der er tiltænkt til at virke, som den autoritative kilde til at beskrive en organisation, dens struktur, aktører og deres roller. OS2mo indeholder også processerne, der bidrager til at give overblik over og vedligeholde organisationen.

OS2mo kan bl.a. bruges til at lave:

  • En profil database på medarbejdere
  • Udstilling til telefonbog
  • Udstilling af diverse organisationsdiagrammer
  • Kilde for andre systemer, f.eks. lønsystem, ESDH, AD mv.
  • Idm-system ved integration med OS2rollekatalog

Hvilket behov kan OS2mo dække?

Løsningen skaber overblik og fleksibilitet i arbejdet med den samlede organisation og ansatte. Når der kun er et sted at vedligeholde organisation og medarbejdere i det daglige, er at disse data altid er up-to-date. De autoritative data bliver udstillet til en lang række systemer og processer, der har brug for at kende den rigtige organisation og dens medarbejdere i hver organisationsenhed.

Det er muligt for jer at udstille data fra OS2mo på forskellig måder: Via snitflade som csv filer, via den indbyggede beskedfordeler og på den måde føde både moderne og ”gamle” systemer med disse data:

  • Levere organisation og medarbejdere til ESDH system, Lønsystem og økonomisystem
  • Levere data til andre OS2 produkter: OS2indberetning, OS2opgavefordeler, OS2rollekatalog m.fl.
  • Være Master i forhold til Kombits støttesystemer – ORG og KLA
  • Kan anvendes af medarbejderne som eTelefonbog med visning af tlf nr, mail-adresse, organisatorisk placering, EAN numre, KLE-opgaver, lederoverblik mm.

Hvordan skaber OS2mo værdi for din kommune?

Jeres kommune får bl.a. den fordel at at løsningen er en open source udgave af en identity management service (IdM) og er udviklet til at fungere tæt sammen med OS2rollekatalog. Løsningen vil spare jer tid, når den automatiserer af rutineopgaver såsom at oprette AD konti, mail-konti, tildeling af roller via AD-grupper og tildeling af JobFunktionsRoller i KOMBIT regi.

OS2rollekatalog håndterer jeres rettigheds- og adgangsstyring i forhold til jeres medarbejdere, og det er ambitionen at OS2mo og OS2rollekatalog sammen kan styre hele bruger-livscyklus fra onboarding til offboarding og alle de processer, der er forbundet hermed. Allerede i nuværende version er OS2mo velintegreret med OS2rollekatalog.

Implementering og sikkerhed

OS2mo kan bruges lokalt eller fra skyen, og det gør ikke forskel på løsningens funktionen.

Når OS2mo 2.0 bliver installeret, bliver LoRa (Lokal Rammearkitektur) også installeret, fordi LoRa er backend for OS2MO 2.0. LoRa indeholder altså de data, der bliver udstillet i brugergrænsefladen.

For at kunne leve op til den ny Persondataforordning (GDPR) skal OS2mo 2.0 understøtte især to krav: Sletning og sporbarhed. LoRas Log-tjeneste, som vil blive installeret sammen med OS2mo 2.0, understøtter allerede systemlogning og sikkerhedslogning. Log-tjenesten kan konfigureres til at logge samtlige API-kald til LoRa, det vil sige al adgang til systemet overhovedet. Da sikkerhedsloggen gemmer oplysninger om samtlige API-kald, samt hvornår de blev udført og af hvem, vil den fuldt ud opfylde persondataforordningens krav om sporbarhed.

 

Vil I være med?

 

OS2mo udvikles i fællesskab - til gavn for fælleskabet. Derfor er OS2 vejen frem, og at udvikle herunder forpligter leverandørerne til at give det udviklede tilbage til fælleskabet.

Læs mere om hvordan OS2mo produktet bliver til med hjælp fra en lang række kommuner.

 

 

Copyright: OS2 - Offentlig Digitaliseringsfællesskab

Tilknyttede OS2-partnere

Silkeborg Kommune
Ballerup Kommune
Frederikshavn Kommune
Viborg Kommune
Hjørring Kommune
Kalundborg Kommune
Køge Kommune
Lejre Kommune
Næstved Kommune
Odsherred Kommune
Roskilde Kommune
Ringsted Kommune
Slagelse Kommune
Vordingborg Kommune

Andre tilknyttede partnere

Brønderslev
Greve
Guldborgsund
Holbæk

Leverandører

Magenta

Gruppedeltagere

Aage Svanholms billede
Aage Svanholm
Københavns Kommune
Henrik Bojsens billede
Henrik Bojsen
Syddjurs Kommune
Søren Lauritsens billede
Søren Lauritsen
Aarhus Kommune
Mark Hoffmann-Jacobsens billede
Mark Hoffmann-J...
Glostrup Kommune