Samarbejde, deling og digital udvikling i det offentlige.

Nu får vi et Open Source Notat

Ca. læsetid: 3 mins

OS2 får fra tid til anden en henvendelse omkring lovligheden af at bruge open source licenser i kommunal sammenhæng. En forvirring kan være, at open source software angiver brug og altså ikke en kildekode, der gives væk.

 

Kammeradvokaten har i samarbejde med OS2-fællesskabet udarbejdet et Open Source Notat. Notatet angiver fx at det er juridisk muligt at introducere nye projekter til OS2-fællesskabet, som en idé og/eller som et færdigt produkt – præcist som OS2 gør i dag.

 

Kathrine Ahrenholt er jurist og Contract Manager ved It- og Digitalisering i Aarhus Kommune. Hun siger følgende om notatet: ”Notatet belyser de retlige overvejelser, som en offentlig myndighed bør gøre sig forud for deltagelse i OS2-samarbejdet. Dette gælder både i de tilfælde, hvor deltagelsen sker med henblik på udvikling af open source, eller for at stille en allerede udviklet løsning til rådighed for OS2-samarbejdet. Forud for deltagelse i samarbejdet om open source bør bl.a. kommunalfuldmagten, konkurrenceret, udbudsret og udførelsesloven indgå i de retlige overvejelser. Notatet guider læseren igennem de forskellige retlige overvejelser, således at læseren opnår indsigt i de elementer, der bør indgå i den juridiske vurdering af mulighederne for samarbejdet.

 

Marie Gottlieb Danneskiold-Samsøe, digitaliseringschef i Vallensbæk Kommune og bestyrelsesmedlem i OS2, har forholdt sig til notatets betydning for OS2s formål. Om det siger hun: ”I OS2 arbejder vi med åbenhed som fundament for at kunne være fælles om it-udviklingsopgaver, når det ikke giver mening, at vi hver især opfinder vores egen dybe tallerken. Lovgivningen omkring Open Source er kompleks, og derfor er det rigtigt godt, at OS2 med dette notat hjælper med at fjerne en stor barriere for at komme i gang med at bruge OS2 og hermed Open Source som platform for at lykkes sammen på tværs af kommuner og andre medlemsorganisationer.

 

Læs notatet som vedhæftet fil.

BilagStørrelse
PDF icon notat_os2_open_source.pdf455.63 KB

Publiceret i gruppen

Dette er et blogindlæg

Vi har mange eksterne skribenter tilknyttet der skriver blogindlæg, som OS2 publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger som kan udtrykkes indenfor OS2s retningslinjer og code of conduct er velkomne, kontakt os gerne hvis du har noget på hjertet.