Samarbejde, deling og digital udvikling i det offentlige.

Blog: Indkøb på SKI 02.19 og OS2kravmotor i Horsens Kommune

Ca. læsetid: 2 mins

Blogindlæg af Carsten Damsgaard Nielsen, It- og digitaliseringskonsulent i Horsens Kommune & tovholder på OS2kravmotor

 

SKI er Staten og Kommunernes indkøbsservice og SKI 02.19 er en rammeaftale, hvor Kommunerne kan købe standard fagsystemer som software as a service. Udbudspligten er løftet for kommunerne gennem SKI-aftalen.

OS2kravmotor er et kravkatalog til den tekniske dialog med leverandøren inden et it-indkøb. Der er pt. 23 kommuner, som bruger OS2kravmotor. Horsens Kommune planlægger at bruge SKI 02.19 til anskaffelse af EOJ-system.

 

Ikke-funktionelle krav og SKIs rammeaftale

Hvordan kan man så bruge OS2kravmotor i markedsdialogen inden indkøbet, når de ikke-funktionelle krav er givet i SKI 02.19 rammeaftalen? Markedsdialogen er både en faglig og en teknisk dialog. Lige nu er der en dialog i gang mellem SKI, Kombit og leverandørerne på SKI 02.19 om leverandørerne opfyldelse af krav i forhold til den fælleskommunale infrastruktur.

 

Et EOJ-system der efterlever kravene

Horsens Kommune ønsker at anskaffe et EOJ-system som efterlever kravene i SKI 02.19 og som i videst muligt omfang er integreret med den fælleskommunale infrastruktur. Vi bruger kravene i OS2kravmotor som et dialogværktøj med de potentielle leverandører i den tekniske dialog for at sætte fokus på den fælleskommunale infrastruktur.

Og så bruger vi også anledningen til at ”markedsføre” den fælleskommunale infrastruktur internt i kommunen.

Publiceret i gruppen

Dette er et blogindlæg

Vi har mange eksterne skribenter tilknyttet der skriver blogindlæg, som OS2 publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger som kan udtrykkes indenfor OS2s retningslinjer og code of conduct er velkomne, kontakt os gerne hvis du har noget på hjertet.