Samarbejde, deling og digital udvikling i det offentlige.

Foredrag, møder, workshops mm.
OS2 events

Consul tema-dag -

Primære faneblade

Kom til temadag og hør om den demokratiske digitale platform Consul. Det er den mest udbredte i verden og samler en række demokratiske værktøjer, der kan anvendes og tilpasses til forskellige former for kommunal borgerinddragelse. Consul styrker medborgerskab, demokratiske beslutninger og innovation af velfærd. Det giver borgerne en digital indgang til at deltage i kommunens beslutninger. Dermed kan man nå flere og skabe bedre overblik og større gennemsigtighed.

 

Platformen kan bruges til:

  1. Borgerbudgetter
  2. Borgerforslag
  3. Meningsmålinger
  4. Politikudvikling
  5. Debat

 

Så meld dig til, hvis I mangler en digital platform, eller bare er interesseret i at høre mere!

 

På temadagen kommer Miguel Arana, der er director of Citizen Participation i Madrids Byråd, hvor platformen stammer fra. Han vil præsentere platformen og fortælle om borgerdemokrati og digitale værktøjer. Derudover vil vi gennemgå forskellige cases og processer på platformen og udforske anvendelsesmuligheder. Der vil også være en teknisk gennemgang, sådan at interesserede ved, hvordan man kommer i gang med at installere og bruge platformen.

 

Consul er en open source platform. Som open-source er den billig at anskaffe, og man bliver en del af et internationalt udviklingsfællesskab. Platformen har oprindelse i Madrid, hvor den er bruges til involvere borgerne lokalt (https://decide.madrid.es/). I slutningen af februar skal Consul også anvendes til at fordele 320.000 kr. i Tranbjerg ved Aarhus (www.sammenomaarhus.dk, link virker fra 3. feb)

 

Program:

10:00

Velkomst, præsentation af OS2 og open source v/ Rasmus Frey

10:30

Pause med optankning

10:35

The Consul Project. Open source participation around the world. v/ Miguel Arana Director of Citizen Participation i Madrids Byråd

11:25

Pause med optankning

11:30

Cases og gennemgang af de forskellige processer v/Udvikling og Demokrati

12:15

Frokost - Arrangementet er med forplejning

12:45

Tekniske aspekter - Hvordan kommer man i gang med platformen? v/Bellcom

13:15

Rundbordsdiskussioner om potentialer og problemstillinger

14:00

Farvel og tak

 

 

 

 

----------

Til OS2s arrangementer bliver der taget situationsbilleder og video (sidstnævnte kun efter samtykke). Materialet vil bl.a. blive anvendt til markedsføring af andre aktiviteter omkring OS2.
Du bedes give OS2-sekretariatet besked på os2@os2.eu, hvis du ikke ønsker, at billeder eller video med dig bliver anvendt til dette formål.

Publiceret i gruppen