Samarbejde, deling og digital udvikling i det offentlige.

Samarbejde, udvikling, deling
Om OS2

OS2-fællesskabet er samarbejde om Open Source

Navnet OS2 står for Offentligt Samarbejde x Open Source. Det er, hvad vi er og hvad vi gør.

 

OS2-fællesskabet er pt. 68 offentlige medlemmer og 59 leverandørpartnere, og bliver understøttet af to ansatte i OS2-sekretariatet. Nogle af vores it-løsninger har egen sekretariatsunderstøttelse, f.eks. OS2kitos og OS2mo.

Kunne du tænke dig at arbejde sammen med os, så kontakt os endelig. Vi er altid åbne for flere ligesindede samarbejdspartnere.


Filosofien

OS2 - Offentligt Digitaliseringsfællesskab er et åbent fællesskab for alle offentlige myndigheder, der kan tilslutte sig vores formål og Code of Conduct. Bag OS2-fællesskabet står en filosofi om at fremme samarbejde, deling og digital udvikling for de offentlige myndigheders slutbrugere. Det kommer til udtryk i følgende:

  • At skabe og dele relevante digitale løsninger og resultater i det offentlige til gavn for borgerne.
  • At skabe og dele udviklingskraft og blive en del af relevant udvikling i andre fællesskaber.
  • At opretholde det juridiske ejerskab til den kildekode, content og dokumentation, som fællesskabet får udviklet eller som fællesskabets medlemmer donerer til OS2-fællesskabet.
  • At agere åbent og fremme Open Source og Open Content.
  • At frigøre informationer og systemer og synliggøre viden og placere dem i en kontekst, der giver mening for medarbejdere og borgere.
  • At skabe billigere digitale løsninger.

 

Governance af fællesskabet

Den væsentligste metode og model, OS2 har taget i anvendelse, er hele governance-delen, som OS2-fællesskabet baserer sig på. Vi er som fællesskab i denne sammenhæng inspireret af open source communities som Drupal og T!NG. Konkret har OS2 etableret en demokratisk governance-form, der skal hjælpe til, at de involverede partnere oplever fællesskabet som åbent, resultatskabende og ligeværdigt. OS2-fællesskabet er grundlæggende organiseret i en bestyrelse og nogle teams. Bestyrelsen er det generelle og strategiske arbejdsorgan, mens de enkelte teams koordinerer indsatsen og strategien inden for specifikke udviklingsområder og samtidig at resultaterne gøres tilgængelig for resten af fællesskabet. Gevinsten for dig er en fælles udviklingskraft, som ikke vil kunne etableres i samme grad lokalt hos de offentlige myndigheder eller af leverandørerne.

 

Har du en god idé til et projekt eller et behov der skal løses? OS2-sekretariatet glæder sig til at høre fra dig.

 

Information og kontakt

OS2 - Offentligt digitaliseringsfællesskab
c/o Aarhus Kommune
Dokk1
Hack Kampmanns Plads 2
8000 Aarhus C
CVR: 55133018
EAN nummer: 5790000423408

E-mail: os2@os2.eu
Telefon: +45 29 20 84 27