Samarbejde, deling og digital udvikling i det offentlige.

OS2web

Status pr. maj 2020

OS2web 2.0 er en version af OS2web, som en række kommuner har taget initiativ til. Løsningen fokuserer på at skabe et fælles hjemmesidekoncept med bl.a. mulighed for headless CMS og en lang række af kommunale plug-ins. Motivationen bag er at udnytte muligheden for fx stordrift til udvikling af nye open source hjemmesider, da kommunerne i høj grad har mange af de samme behov og brugertyper.

Der er indtil videre tale om en foreløbig identificering af hvilke tekniske og indholdsmæssige behov en sådan løsning skal opfylde. Derfor er der ikke valgt leverandør endnu.

 

Status pr. september 2018

OS2web er i dag primært et fællesskab omkring videndeling og brugen af Drupal som hjemmesideplatform. Projektet OS2web er ikke længere baseret på fælles udvikling og en fælles kodebase. Dette skyldes at man ikke har kunnet opnå enig omkring den fælles grund-platform for en kommunal borgervendt hjemmeside. Man har heller ikke prioriteret samarbejdet og koordineringen af den fælles kodebase og fælles funktionalitet.

Derfor betragtes OS2web ikke længere som et produkt i OS2-fællesskabet. OS2web har dog stor betydning historisk da det er projektet som grundlagde foreningen OS2 og dermed fundamentet for open source projekter i offentlig regi.

Kontakt OS2-sekretariatet for spørgsmål – Der er fortsat masser at kommuner som benytter Drupal og der er et velfungere netværk blandt disse kommuner.

 

-----

Læs den oprindelige produktbeskrivelse af OS2web.

Ressourcer

Tilknyttede OS2-partnere

Ballerup Kommune
Favrskov Kommune
Fredericia Kommune
Ishøj Kommune
Odsherred Kommune
Ringsted Kommune
Roskilde Kommune
Stevns Kommune
Svendborg Kommune
Syddjurs Kommune
Sønderborg Kommune
Tønder Kommune
Vallensbæk Kommune

Leverandører

Bellcom
VK DATA
FFW

Gruppedeltagere

Franz Skaanings billede
Franz Skaaning
Fujitsu
Rasmus Freys billede
Rasmus Frey
OS2 - Offentligt Dig...
Jørn Skifter Andersens billede
Jørn Skifter An...
Bellcom Udvikling Ap...
Peter Søgaards billede
Peter Søgaard
Syddjurs Kommune
Kristian Hansens billede
Kristian Hansen
Syddjurs Kommune