Samarbejde, deling og digital udvikling i det offentlige.

OS2SMSbroker

SMSbroker projektet er afsluttet og endte desværre ikke med en færdig løsning.

Vi benytter alle (som kommuner) sms-løsninger i større eller mindre grad. Der er rigtigt mange udbydere af sms-løsninger alle med hver deres fordele og ulemper. Situationen lige nu kalder på, at vi som OS2 forsøger, at få opbygget en standardiseret måde (arkitektur) at implementere SMS funktioner til vores mange forretningssystemer.

Vi vil se på muligheden for at lave en SMSbroker, som har udskiftelige API'er op mod de forskellige SMS leverandører. Mod forretningssystemerne skal brokeren have en standard webservice SMSPart (gerne OIO godkendt). Dette giver os fordelene af kun at skulle implementere én standard til hvert forretningssystem, uanset hvilket forretningssystem der har behov for SMS-service.

Vi har været i kontakt med Digitaliseringsstyrelsen angående integration til NemSMS. De synes initielt, det er en god ide, blandt andet fordi NemSMS har det problem, at borgerne ikke lægger deres mobilnummer ind i NemSMS via borger.dk. Problemet kan løses ved, at borgernes mobilnumre opsamles, der hvor borgerne har brug for SMS notifikationer (bibliotek, tandpleje sundhedspeje etc). Digitaliseringstyrelsen vil derfor gerne se på, om NemSMS kan ændres til at være en tjeneste, hvor kommunerne kan aflevere borgernes mobilnumre (og evt. mailadresser) i stedet for - som nu - hvor kommunerne kun kan hente sms-numre.

Gruppedeltagere

Nicklas Healys billede
Nicklas Healy
Syddjurs Kommune
Søren Schmidt Kriegbaums billede
Søren Schmidt K...
Computopic
Rasmus Freys billede
Rasmus Frey
OS2 - Offentligt Dig...