Samarbejde, deling og digital udvikling i det offentlige.

OS2cloud

OS2cloud er en IaaS-cloud (Infrastructure as a Service), som man kender det fra f.eks. Amazon (AWS) og Azure, og giver mulighed for nemt og enkelt at starte servere op og provisionere storage. Med softwareplatformen Origo Compute har vi etableret en OS2cloud App Store, der giver medlemmer adgang til one click opsætning af Linux servere samt OS2-produkter og andre open source produkter. OS2s produkter kan altså pakkes som virtuelle images (i qcow2-format), hvorfra servere kan startes med ét klik i OS2cloud, og stille en brugerflade til rådighed.

Hardwaren bag OS2cloud ejes af OS2-fællesskabet, driften af platformen indkøbes via leverandøren Origo Systems. Når et OS2-medlem aktiverer en serverinstans i OS2cloud faktureres medlemmet direkte alt efter ressource forbrug (antal cpu, ram mængde og storage mængde).

Virtuelle images som udvikles til OS2-produkter til brug i OS2cloud frigives som open source på linje med alle andre OS2-produkter.

OS2 sikrer, i samarbejde med leverandøren, at løsningen er fuldt dokumenteret, og står til rådighed for alle OS2s medlemmer. Alle interesserede OS2-leverandører og medlemmer kan udnytte platformen til at pakke applikationer til brug i OS2cloud App Store, samt etablere den nødvendige infrastruktur til afvikling af OS2 og andre open source produkter.

OS2cloud findes på https://os2cloud.dk, og alle med en mailadresse som er tilknyttet et OS2-medlem, kan oprette en konto. Se endvidere FAQ om OS2cloud.

 

Har du spørgsmål til OS2cloud så kontakt OS2s sekretariat og vi vil hjælpe.

 

Produkt fordele

  • Dansk datacenter
  • Nemt at etablere infrastruktur til open source
  • One-click install via indbygget app store
  • Målrettet alle med et hosting behov

Leverandører

Origo Systems A/S

Gruppedeltagere

Katrine Kier Gerners billede
Katrine Kier Gerner
Horsens Kommune
Rasmus Freys billede
Rasmus Frey
OS2 - Offentligt Dig...
Charlotte Heikendorfs billede
Charlotte Heikendorf
OS2 - Offentligt Dig...