Samarbejde, deling og digital udvikling i det offentlige.

Vi skal have fokus på forretningen

Deltagerne i paneldebatten på OS2's årsmøde var ikke i tvivl: Vi skal have fokus på at inddrage forretningsmæssige kompetencer, og tale til andre end blot if-cheferne i kommunerne.

Onsdag d. 25. april mødtes 60 leverandører og medlemmer til årsmøde og generalforsamling i OS2. Her var der bred enighed om, at OS2 giver værdi til organisationerne, men at der stadig er nogle barrierer, der skal brydes for at få medlemmer til at deltage og være aktive i fællesskabet.

Det er fedt selv at være en slags leverandør

På selve dagen var der planlagt en paneldebat, hvor de to deltagere blev spurgt, hvilke barrierer der er, når man skal gå ind i OS2. Her svarede en af deltagerne, at der er en mental barriere, når man indtræder i OS2, hvor lederne skal overbevises om, at det ikke er en græsrodsorganisation, at leverandørerne er yderst professionelle nok, og at det er helt sikkert at hente kildekoden i Open Source.

”Det er fedt, at man selv er en slags leverandør på systemerne. Hvis det går skidt, skal man stille med nogle ressourcer selv. Man bliver meget mere involveret i dag. Det kræver noget mere, end bare at købe et færdigt produkt, og det kan jeg godt lide”.

Det er blevet en del af vores DNA

 

Den anden af deltagerne beskrev OS2 som kulturskabende. ”Det er blevet en del af vores DBA at være medlem af OS2. Det er meget kulturopbyggende, og det er med til at opbygge et fællesskab. Ikke kun i OS2, men også i kommunen”.

Der var dog bred enighed om, at OS2 bør have større fokus på at inddrage nogle forretningsmæssige kompetencer. Deltagerne mente, at vi som forening skal forsøge at tage til andre end blot it-cheferne i kommunerne for at sikre det strategiske fokus.

”OS2 skal ses som en strategisk samarbejdspartner. Vi skal have forretningen til at få fokus på det”.

Hør herunder, hvad Søren fra Computopic fik ud af at deltage på årsmødet

Find referat og slides fra årsmødet og generalforsamlingen her