Samarbejde, deling og digital udvikling i det offentlige.

Samarbejde på tværs af landegrænser kan skabe forretningsmuligheder for OS2-leverandører

Open Source i Sverige

OS2Valghalla var på dagsordenen, da en gruppe engagerede kommunerepræsentanter mødtes i Stockholm d. 21. august, for at sætte fokus på det danske Open Source system.

Repræsentanter fra fire svenske kommuner mødtes, for at lære mere om OS2 systemet Valghalla til håndtering af valgstyrere og tilforordnede i forbindelse med kommune-, EU- og folketingsvalg. Det var foreningen Sambruk, som arbejder for åben kildekode i de svenske kommuner, der stod bag, og det er ikke kun OS2 eller det svenske Sambruk, der får værdi af samarbejdet. Også OS2-leverandøren Bellcom, som er primær partner på OS2valghalla, står overfor en stor mulighed til at skabe nye forretningsmuligheder ud over landets grænser, når en svensk version af OS2Valghalla tilbydes de svenske kommuner.

Resultat af workshoppen blev, at systemets funktioner, når det bliver oversat til svensk, kan være med til at effektivisere det valgadministrative arbejde for særligt mindre kommuner, men at det også skal være attraktivt for større. Den lave afgift for både drift og forvaltning af systemet var ligeledes lavere, end konkurrerende produkter, hvorfor et konkret forslag til en svensk version af OS2Valghalla vil være klar til distribution midt i september.

Vi synes det er fantastisk at arbejdet med åben kildekode og deling i OS2-fællesskabet kan være med til at udbrede en løsning ud over landets grænser.