Samarbejde, deling og digital udvikling i det offentlige.

OS2indberetning er bare 10 gange nemmere

OS2indberetning bruges i dag i 10 kommuner. Siden sommeren 2017 har medarbejderne i Syddjurs Kommune fået tilbuddet om appen, der, ifølge Inge Søgaard Laursen, er 10 gange nemmere end det gamle system

Hver måned sad sundhedsplejerske Inge Søgaard Laursen fra Syddjurs Kommune, og indberettede de mange kilometer, hun havde kørt i løbet af måneden. ”Jeg sad og kiggede på de adresser, jeg havde været hos, og skulle ind og finde adresserne, og så indberette, hvor jeg havde været”. For Inge tog det flere timer at sidde og udfylde, og hun er ikke i tvivl: OS2indberetning er 10 gange nemmere.

OS2indberetning er lavet, så det ligger som en app på telefonen. På den måde bruger den gps’en i telefonen, og dermed indberettes ruten automatisk, når medarbejderen trykker på afslut rute.

Samtidig ved app’en også, hvor medarbejderen har tjenestested, så den selv kan fratrække merkørselsfradrag. Nye adresser skal også kun indtastes én gang, da der både er et centralt og et personligt adressekartotek. Derfor er der også mulighed for at lave personlige ruter, så det er nemt at indberette kørsel på de ture der køres ofte.

Telefonen har fast plads i bilen, og så bliver det husket

I dag mødes jeg med Inge på Molsskolen, hvor hun er én gang om ugen. Ellers består hendes arbejdsdag i at køre rundt på Mols til skoler, børn og forældre, der har brug for at tale med sundhedsplejersken. I bilen har den uundværlige iPhone en fast plads, og derfor husker hun altid at slå kørselsindberetningen til.

”Før i tiden tog jeg ikke telefonen med ind, fordi jeg ikke ville forstyrres, men nu bruger jeg den som internetdeling, så derfor har jeg den med hele tiden. Jeg skal hele tiden vide, hvor den er henne, og så husker man det”

Ingen undskyldninger

OS2indberetning blev indført i Syddjurs Kommune i 2015 og appen i sommeren 2017. Her var der sat tid af til at medarbejderne blev undervist i systemet. Alligevel er der kun ganske få, der bruger app’en. Det synes Inge er rigtig ærgerligt, fordi det er så simpelt, og sparer dem for tid. ”Jeg har sagt til de andre, at de skal få downloadet den app, det er meget nemmere. Men nogen får det ikke gjort, og så siger de, at de glemmer det. Men der siger jeg: Prøv lige og hør her. Den sidder jo lige der, og det er så nemt, men det er nok det der med at få rutinen ind under huden”.

Nem guide

I forbindelse med implementeringen af OS2indberetning er der lavet en guide til, hvordan man nemt kommer i gang med at bruge app’en. Systemet er lavet, så det er nemt og intuitivt at gå til. Det skal være nemt for medarbejderne at håndtere, nemt for lederne og godkende og nemt for lønkontoret at overføre kørslen til lønsedlen.