Samarbejde, deling og digital udvikling i det offentlige.

OS2cloud-inspirationsdag - det kan mere, end man tror

Torsdag d. 9. november var 10 medlemmer mødt op til OS2cloud-inspirationsdag, hvor Christian Orellana fra Origo Systems gav de fremmødte en god hands-on præsentation af OS2cloud.

”Vi vil gerne stille et alternativ til rådighed”. Sådan startede OS2’s sekretariatschef, Rasmus Frey, dagen med at sige om OS2cloud. Der blev ydermere lagt vægt på, at OS2 med OS2cloud bl.a. gerne vil sænke barriererne for at komme i gang med OS2-produkterne og open source i kommunerne, ligesom medlemmerne ikke blot får mulighed for hosting i OS2cloud, men også får noget, der er ejet af fællesskabet, en cloud-løsning der er placeret i Danmark, og muligheden for at drive det selv, eller frit vælge en leverandør til at løse opgaven. Sekretariatschefen lagde afslutningsvis vægt på, at formålet ikke er at skabe en konkurrent til markedet, men er et frivilligt suplement, som kan være med til at sænke barrierer.

Hands-on demonstration

Efter Rasmus’ præsentation af OS2cloud tog Christian Orellana fra leverandøren Origo Systems over, og demonstrerede flere af fordelene ved at anvende OS2cloud. De 10 fremmødte fulgte ivrigt med, og undervejs blev der også stillet en del både kritiske samt opklarende spørgsmål.

Med OS2cloud App Store har medlemmer adgang til one click opsætning af Linux servere samt OS2-produkter og relevante udviklingsværktøjer. Her blev der også lagt vægt på, at medlemmerne kun faktureres alt efter ressourceforbrug.

Gode tilbagemeldinger

De fremmødte udviste afslutningsvis stor begejstring for OScloud, og der blev sagt ting som: ”Jeg får lyst til at flytte alle vores testservere derovre” og ”Jeg havde ikke de store forventninger, men jeg skal helt sikkert hjem og kig mere på det”. Nedenfor kan du høre, hvad Peter fra Favrskov Kommune sagde om dagen.