Samarbejde, deling og digital udvikling i det offentlige.

Open Source alternativ til Google Analytics

Offentlige hjemmesider har igen været en tur igennem møllen for at sende data om brugernes adfærd i retning af private selskaber hvor data bruges til at målrette reklamer.

Version2 kørte fredag d. 21. april en artikel om emnet og en undersøgelse foretaget på 86 offentlige hjemmesider. Artiklen henviser til det problematiske i at offentlige hjemmesider er med til at levere data til selskaber som sælger disse data med henblik på at målrette reklamer.

Fra OS2s siden skal jeg ikke gå ind i den diskussion og jeg skal også blankt erkende at vi på denne hjemmeside har en Google Analytics kørende, dog med planer om udfasning. Hele grunden til denne artikel er at jeg vil pege på et open source alternativ som flere OS2web kommuner allerede benytter. Nemlig Piwik, en open analytics platform. Piwik er open source og kan sættes i drift i eget kontrolleret miljø og derved undgår man at statistik data om ens besøgende sendes videre til 3. part. I OS2 støtter vi op om principperne i open source og en af fællesskabets egne værdi er netop at bevare ejerskabet over egne data. Så vi vil selvfølgelig opfordre til at tage Piwik i brug som et alternativ til f.eks. Google Analytics. Ligeledes vil vi så snart den kommende OS2cloud platform lanceres tage initiativ til at Piwik bliver tilgænglig her og selvfølgelig brugt af OS2 selv.

Eksterne links til denne nyhed: