Samarbejde, deling og digital udvikling i det offentlige.

Nye vejledninger fra OS2 – Hjælp til anskaffelsen af open source

Person med globus foran ansigtet

OS2-fællesskabet handler om at dele. Open source handler også om at dele.

Men often kan det være svært at forhold sig til konceptet. Hvordan gør man lige?, er der noget specielt man skal tage højde for?, skal jeg pludselig til at dele alle min ting og tid? Spørgsmålene kan være mange og det kan virke meget abstrakt og kompliceret at kaste sig ud i open source og deling. Men det er slet ikke så kompliceret og heller ikke så meget anderledes end hvad vi er vant til med andet standard software. Det forventes heller ikke at du pludselig bruger din fritid på et software projekt. Du kan fortsat købe de samme services som du er vant til hos en leverandør.

Så fortvivl ej, det er nemt at komme igang med at høste gevinsterne ved implementere open source og ved at indtænke OS2 og open source strategisk i forretningen.

Vi har arvet en række vejledninger fra Aarhus Kommune. Dem har vi justeret og kan nu offentliggøre en samling af vejledninger som gør det endnu nemmere at komme i gang og nemmere at huske alt det vigtigste. OS2s vejledninger til open source kan du finde her.

God læselyst og kom endelig med feedback eller spørgsmål.

 

 

Foto: Slava Bowman på Unsplash.com