Samarbejde, deling og digital udvikling i det offentlige.

Masser af magt i samskabelse

YOU GOT THIS skrevet med kridt

Der er masse af magt i samskabelse. Sådan skriver Eva Sørensen, professor på Roskilde Universitet på denoffentlige.dk.

Hendes oplevelse er dog, at der er tale om en produktiv magt, hvor målet er at løse konkrete samfundsproblemer. Alle OS2-projekter er opstartet og styret af medlemmerne. Dette giver medlemmerne stor indflydelse på, hvordan de kan løse de tekniske opgaver rundt om i kommunerne.

Samskabelse giver desuden mulighed for at skabe gode produkter på en billigere måde, ligesom de etablerer samarbejder mellem de offentlige og private parter. Det kan, ifølge Eva Sørensen, bidrage til aktivt at skabe resultater, der er bedre end dem, det er muligt at opnå, hvis man handler hver for sig.

Hun definerer yderligere magten i samskabelse, som evnen til at få noget intenderet til at ske. Det mener hun, der er masse af magt i, fordi man sammen har evnen til at skabe bedre resultater end hver for sig.

Vi har tidligere skrevet om, hvordan samskabelse og deleøkonomi skaber bedre løsninger for kommunerne, borgerne og leverandørerne. I projekter er de lige præcis selv med til at have indflydelse på produkterne, og samtidig kan produkterne gøres billigere. Læs det her.

”Kilden til at skabe resultater finder vi i alle hjørner af samfundet, og det er først, når den iderigdom, erfaring, viden og kompetence og det engagement og knofedt forskellige parter besidder bringes sammen, at der kan skabes robuste løsninger, som virker i praksis”, siger Eva Sørensen.

I OS2 tror vi altså på, at samskabelse skaber bedre forhold for medlemmerne, og at den produktive magt, Eva Sørensen taler om lige netop i OS2-projekterne får projekterne ud over stepperne, og giver gode løsninger for både kommunerne og leverandørerne.

 

 

Foto: Sydney Rae, Unsplash.com