Samarbejde, deling og digital udvikling i det offentlige.

Løsninger, services og software i fællesskab
OS2 open source produkter

OS2borgerPC

Beskytter jeres borgerne mod keyloggers og datatyveri, når de bruger offentlige computere.

ENGLISH SUMMARY

 

Jeres borgere fortjener den bedste service – og det gælder selvfølgelig også online, når de bruger det udstyr, som din organisation stiller til rådighed. En offentlig computer på et bibliotek eller i borgerservice har mange brugere. De kan derfor være sårbare overfor keyloggers og datatyveri. Men sådan behøver det ikke være.

Med OS2borgerPC får du

  • Central styring af sikkerhed med sikkerhedsvarsler ved misbrug af PCen, overvågning af software keyloggers m.m.
  • Webbaseret centraliseret administration, der giver mulighed for at udrulle masser af frit tilgængelige funktionaliteter.
  • Mulighed for at styre infoskærme.
  • Sikkerhed for, at alle brugeroplysninger slettes, når brugeren forlader PCen.

 

Er OS2borgerPC for dig?

OS2borgerPC er til dig, der arbejder på et bibliotek, i borgerservice og andre steder med offentligt tilgængelige computere. Det er til dig, der vil beskytte borgernes personfølsomme data, miljøet og spare tid på opdateringer.

 

Derfor skal du bruge denne løsning

Med OS2borgerPC får du sikkerheden tilbage, og du beskytter jeres borgere og deres data. Løsningen er udviklet oven på Linux/Ubuntu, der er nemt at betjene og opdatere. Kernen i løsningen er et remote management system, der giver mulighed for at håndtere de mange PC'er på forskellige lokationer: Du kan også kontrollere for sikkerhedsbrud eller slukke computerne på distancen.

Computerne sletter al tidligere aktivitet ved logud eller efter et fastlagt tidsinterval, fordi følsomme persondata også er følsomme, hvis man har glemt at logge ud.

Fjernstyring gør det nemt at opdage hvor og hvornår, der er en sikkerhedsbrist eller blot at slukke computerne. Fordi det sparer på strømmen, er det godt for miljøet.

 

Vi anbefaler metalkabinnet til NUC-PC

Funktionen i metalkabinetterne til NUC-PCer er nu indbygget i systemet, hvor computerne lukket ned, så snart nogen går til usb-indgangene.

Ønsker du kabinettet til NUC-PCen, kan det købes hos Ole Toft. Prisen er 550 kr. per styk. Kontakt Ole Toft / ot lab, tlf: 2988 5588, mail@otlab.dk . Find dem også open source på Github.

 

Systemet er nemt at bruge, specielt når man har mange maskiner der skal holdes styr på. Det virker rigtig godt, at man kan styre de forskellige maskiners opsætning via scripts. - Digital bibliotekar René Krøll fra Ballerup Bibliotek

 

Kontakt

Primær kontaktperson er produktkoordinator Thomas Gjerulff, OS2, tfkg@aarhus.dk

Agnete Moos (Sønderborg Kommune) vil gerne stille sig til rådighed, hvis du mangler rådgivning om scripts. Det er på agms@sonderborg.dk

Du er også velkommen til at kontakte OS2-sekretariatet, hvis du vil vide mere om tilslutningsaftalen eller OS2-fællesskabet generelt.

Følg med i backlog og projektstyring på JIRA og kontakt koordinationsgruppen, hvis du har udviklingsønsker.

 

Tilslutningsaftale: Omkostninger til fællesskabet ekskl. drift/support fra leverandører

Ønsker din offentlige myndighed at tilslutte sig OS2borgerPC, skal I underskrive en tilslutningsaftale. Tilslutningsaftalen sikrer vores fælles vedligeholdelses- og udviklingskraft.

Du forpligter dig til at give et årligt vederlag som afhænger af størrelsen på din offentlige myndighed og hvorvidt I er medlemmer af OS2 eller ej. Vederlaget går til vedligeholdelse af løsningen samt mindre videreudviklingsopgaver.

FIND TILSLUTNINGSAFTALEN OG TAKSTERNE HER

En udfyldt og underskrevet tilslutningsaftale skal sendes til OS2-sekretariatet på os2@os2.eu

Tak fordi du støtter op om fællesskabet med din tilslutning!

Læs mere om tilslutningsaftaler.

 

Priser fra leverandørerne

Når du bruger software med open source licens, er du fri til at vælge leverandør eller stå for det selv.

Se priser her.

 

--------

Alle OS2-produkter er offentliggjort på open source licens. Hvilket betyder man har frihed til at stå for egen implementering eller vælge egen leverandør. Læs mere om frihederne i Open Source.

Medlemsskab

Hold dig opdateret om OS2borgerPC

Tilknyttede OS2-leverandører