Samarbejde, deling og digital udvikling i det offentlige.

Løsninger, services og software i fællesskab
OS2 open source produkter

OS2borgerPC

Med OS2borgerPC beskytter du borgerne mod keyloggers og datatyveri, når de bruger offentlige computere

 

Offentlige tilgængelig computere kan på grund af deres mange brugere være sårbare overfor keyloggers og datatyveri. Men sådan behøver det ikke være. Når du vælger OS2borgerPC, får du et styresystem og remote management system til offentlige Linux-computere. OS2borgerPC er lavet til offentlige institutioner, hvor borgerne har brug for adgang til computere og internet. Den kan også bruges til kiosk-PCer og infoskærme.

 

OS2borgerPC består grundlæggende af to komponenter:

Har du brug for ekstra beskyttelse, kan I købe eller lave et OS2kabinet til jeres NUC PCer. Det beskytter mod keyloggers.

 

OS2borgerPC mod digitalt datatyveri

OS2borgerPC sørger for, at jeres borgere er beskyttet mod datatyveri. OS2kabinettet, der sættes omkring NUC PCen, sikrer at publikum ikke kan indsætte USB-nøgler i computerne.

Du skal vælge OS2borgerPC, hvis du f.eks. har brug for et styresystem, der ikke skal opdateres så ofte eller hvis du har brug for fjernstyring af jeres computere.

 

Besparelser og beskyttelse

OS2borgerPC beskytter borgernes data fra keyloggeres overvågning af offentlige computere. Med fjernstyringen er det også nemt at opdage hvor og hvornår, der er en sikkerhedsbrist eller at slukke computerne. Det sparer på strømmen, så det er også godt for miljøet.

 

 

Systemet er nemt at bruge, specielt når man har mange maskiner der skal holdes styr på. Det virker rigtig godt, at man kan styre de forskellige maskiners opsætning via scripts.citat fra digital bibliotekar René Krøll fra Ballerup Bibliotek

 

Læs en case fra Aarhus om beskyttelse mod keyloggers med kabinnettet og OS2borgerPC software.

 

Kontaktperson

Per Kjær, ITK, Aarhus Kommune, pkf@aarhus.dk

 

Få fat i OS2-kabinettet

Kabinettet til NUC-PCen kan nemt erhverves, og til en overkommelig pris:

Pris: ca. 550 kr. per styk.
 

Vedr. kabinetterne kontakt:

Ole Toft / ot lab, tlf: 2988 5588, mail@otlab.dk 

Målene på kabinettet ligger naturligvis Open Source, og kan findes på github: https://github.com/OS2borgerPC/Hardware_cabinet/blob/master/Intel_NUC_hardware_cabinet_os2_logo_med_maal.pdf

 

 

Omkostninger

Find tilslutningsaftalen her. Du er altid velkommen til at kontakte OS2-sekretariatet på os2@os2.eu, hvis du vil vide mere om tilslutningsaftaler generelt eller for OS2borgerPC specifikt.

Leverandør Magenta tilbyder:

  • Timeprisen i 2019 er DKK 1.300
  • Oprettelse er DKK 7.500
  • Prisen fra 0 til 50 maskiner er DKK 2.000 pr. mdr.

Kontaktperson ved Magenta er Morten Kjærsgaard (mortenk@magenta.dk)

 

--------

Alle OS2-produkter er offentliggjort på open source licens. Hvilket betyder man har frihed til at stå for egen implementering eller vælge egen leverandør. Læs mere om frihederne i Open Source.

Medlemsskab

OS2-medlemmer som anvender

Andre tilsluttede partnere

Rødovre Kommune

Solrød Kommune

Tilknyttede OS2-leverandører