Samarbejde, deling og digital udvikling i det offentlige.

OS2webscanner kan mere end du tror

Ca. læsetid: 2 mins

OS2webscanneren scanner ikke alene hjemmesider for personhenførbare informationer eller personkritiske data, mange brugere overser én bestemt funktion, mener Mette Vestergaard Aakjær fra OS2-leverandøren Magenta. Nemlig at det er muligt at scanne filer med det samme, inden de lægges op på en hjemmeside.

Har I døde links?
OS2webscanneren giver mulighed for at få en gennemgang af alt, hvad der ligger på kommunens hjemmesider. Dette kan sikre, at der ikke ligger informationer, der ikke burde være der, såsom CPR-numre og andre personlig information, der ikke skal være tilgængelige. OS2webscanneren kan dog også afsløre, om der er ’døde’ links på hjemmesiderne – altså links der ikke peger nogen steder hen eller peger til sider, der ikke virker.

Fremtiden for OS2webscanner
I forbindelse med ikrafttrædelsen af den nye EU Persondataforordning har flere kommuner efterspurgt at kunne scanne interne filer og EDSH-system. Der arbejdes på at gøre OS2webscanneren endnu bedre, så den opfylder de nye behov, der opstår.

Kommunerne kan tilbydes en scanner på en lokal installering, der agerer almindelig bruger, og dermed kan bruges med den adgang, en bruger har, og scanne de samme filer, som brugerne har adgang til. På den måde vil scanneren fungere bagom den lokale firewall og scanne interne filer. Dette giver samtidig mulighed for at scanne sager, der indeholder CPR-numre, hvor indholdet ikke opfylder de nødvendige adgangskrav til brugeren.

Bredere og dybere
OS2webscanneren vil ikke kun kunne søge bredere, men den vil også kunne anvende flere forskellige søgestrenge, som kan afvikles efter behov. Samtidigt vil scanneren kunne give en rapport til brugeren eller den ansvarlige for området.

Fordelene ved de nye muligheder med OS2webscanneren bliver eksempelvis tydelige, når man har et fildrev med en folder, hvor indholdet omhandler en borger. Her vil OS2webscanneren kunne afklare, om der i samme folder fremgår persondata såsom CPR-nummer eller navn sammen med eksempelvis dødsfald, sygdomstilstand eller lignende. OS2webscanneren vil her kunne melde tilbage efter de regler, der er opsat for OS2webscannere til enten brugeren eller en ansvarlig.

Læs mere om OS2webscanner her

Publiceret i gruppen

Dette er et blogindlæg

Vi har mange eksterne skribenter tilknyttet der skriver blogindlæg, som OS2 publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger som kan udtrykkes indenfor OS2s retningslinjer og code of conduct er velkomne, kontakt os gerne hvis du har noget på hjertet.