Samarbejde, deling og digital udvikling i det offentlige.

OS2display er kommet til Island og implementeres på Reykjavik biblioteker for med open source sidder man ikke fast

Ca. læsetid: 2 mins

Reykjavik Biblioteker har fattet interesse for open source og skal i gang med at implementere OS2display.

Webmaster Björn Unnar Valsson siger om løsningen: ”We chose to go with OS2display primarily because it‘s open source, which means we wouldn‘t be „stuck“ with a particular company when it came to patches, upgrades etc.; and because it seemed like a pretty easy-to-learn, basic platform which we could then build upon.

 

Et internationalt produkt

Planen for OS2display i Reykjavik er, at løsningen skal implementeres i seks lokalbiblioteker i Reykjavik Kommune. Deres pilotprojekt med leverandøren Reload! blev afsluttet i december 2018, hvor bibliotekerne arbejdede for at få et fungerende OS2-setup med hosting og ekstra funktionaliteter for at udtrække data fra den kommende hjemmeside.

To medarbejdere fra bibliotekerne i Reykjavik har tidligere været på besøg på biblioteker i København og Aarhus Kommune for at se, hvordan løsningen bliver brugt og hvilke erfaringer besøgende og personale har med dem.

 

Klar til at gå i gang?

På nuværende tidspunkt er der tre leverandører til OS2display: Reload!, Magenta og Bellcom. Du og din kommune kan få fingrene i en demoversion af løsningen ved at kontakte tovholder Niels Schmidt Petersen fra Aarhus Kommune.

Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte OS2-sekretariatet på os2@os2.eu. Koordinationsgruppen, som står for udvikling og tager imod udviklingsønsker, består af Aarhus, Sønderborg og København Kommuner.

 

Foto af Adam Jang på Unsplash.com

Publiceret i gruppen

Dette er et blogindlæg

Vi har mange eksterne skribenter tilknyttet der skriver blogindlæg, som OS2 publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger som kan udtrykkes indenfor OS2s retningslinjer og code of conduct er velkomne, kontakt os gerne hvis du har noget på hjertet.