Samarbejde, deling og digital udvikling i det offentlige.

Integreat: Information om lokalsamfund – og pandemien

Ca. læsetid: 3 mins

Integreat hjælper nytilkomne til Tyskland med at finde deres vej fysisk og socialt

Restriktionerne af coronapandemien er ikke lette at leve under. Og hvis du har svært ved det nationale sprog, er du særligt udfordret. Derfor har Integreat udvidet indholdet på deres app. Det nyeste indhold kommer fra en Live Content funktion. Den går på tværs af de tyske kommuner, hvis indbyggere bruger appen. Live Content kommer med nyt om coronavirus situationen og hvordan forebygger smitte. Og så kommunerne behøver ikke at vedligeholde indholdet selv.

Open source appen Integreat er en tyskudviklet app. Deres vision er at skabe kommunikation og forståelse mellem kulturer igennem digitale løsninger. “The lack of information is a crucial barrier for newcomers in a new country. Integreat is capable of breaking this barrier through technology by giving a tool to integration experts to share their knowledge to a huge audience.

(For coronainformation i Danmark på flere sprog, se Sundhedsstyrelsen eller din kommune)

 

En guide til nytilkomne

Integreat appen er udviklet af organisationen Tür an Tür - Digitalfabrik. Den er finansieret af offentlige og private aktører, deriblandt de kommuner, som anvender appen. 60 tyske kommuner har allerede information om deres lokalsamfund i appen. Appen (der fås til Android, iOS og som web-service) er en guide til nytilkomne til Tyskland.

 

Ny kategori i appen

En af anvenderkommunerne er München. I appen findes info om München på otte forskellige sprog. Det er bl.a. informationer om sprog, sundhed, uddannelse, kultur, mv. Coronapandemien har tilføjet en ekstra kategori, øverst til venstre i appen. Den har en anden farve end de ellers gule ikoner.

Under kategorien ’coronavirus’ er der informationer om restriktioner, forebyggelse og links til den tyske corona-app Corona-Warn-App. På siden bliver det forklaret, at mange arrangementer og møder er aflyst. ”Appointments at the job centre or at the town hall or district office may also be cancelled”, står der.

 

Inkluderingssoftware

Integreats koncept er at udvikle software for dem, der står udenfor samfundet. Men samtidigt kommer appen flere til gode:

Integreat hilft …
….Menschen, sich in einer neuen Umgebung zurechtzufinden.
….Integrationsbeauftragten, ihre Arbeit schnell und effizient zu erledigen.
….Kommunen, digitale Integrationsarbeit kostengünstig durchzuführen.

(Integreat hjælper mennesker til at finde vej i et nyt miljø. Integrationsmedarbejdere til at udføre deres arbejde hurtigt og effektivt. Kommuner til at udføre digitalt integrationsarbejde billigt, min oversættelse).

 

Privatliv er også en prioritet hos Integreat, der ikke samler data fra deres brugere. Det udvider feltet for nyankomne mennesker, som kan bruge appen.

Publiceret i gruppen

Dette er et blogindlæg

Vi har mange eksterne skribenter tilknyttet der skriver blogindlæg, som OS2 publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger som kan udtrykkes indenfor OS2s retningslinjer og code of conduct er velkomne, kontakt os gerne hvis du har noget på hjertet.