Samarbejde, deling og digital udvikling i det offentlige.

Fire gange så mange ansøgere som nævninge og domsmænd i Holstebro Kommune

Ca. læsetid: 1 minut

I disse dage skrives/sendes der i medierne en del om kommunernes udfordringer med at rekrutterer tilstrækkelige nævninge og domsmænd. I Holstebro Kommune var det ingen udfordring, for brug af med OS2forms har kommunen 4-dobblet antallet af ansøgere.

I år har Holstebro Kommune udarbejdet en simpel formular i OS2forms. Formularen blev postet på sociale medier, aviser og kommunens hjemmeside, hvilket hurtigt resulterede i 445 ansøgere. Sidst de rekrutterede lægdommere fik kommunen lidt under 100 personer. En kommune af Holstebros størrelse skal bruge 195 lægdommere, så er meget positivt, at der er så mange at vælge imellem, frem for at de skulle bruge ekstra kræfter og ressourcer på at finde egnede lægdommere.

Med OS2forms har Holstebro Kommune gjort det let for borgerne at tilmelde sig liste af lægdommere digitalt. Derudover er data lagt automatisk indsendt i deres ESDH-system, mens listen af frivillige var lige til at trække ud fra OS2forms, sorterer og dermed klargjort til at listeudvalgets prioritering.

Anvendelse at OS2forms har givet kommunen en besparelse på ca. en uges arbejde. Se nyheden på kommunens hjemmeside.

 

 

Foto: rawpixel på Unsplash.com

Publiceret i gruppen

Dette er et blogindlæg

Vi har mange eksterne skribenter tilknyttet der skriver blogindlæg, som OS2 publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger som kan udtrykkes indenfor OS2s retningslinjer og code of conduct er velkomne, kontakt os gerne hvis du har noget på hjertet.