Samarbejde, deling og digital udvikling i det offentlige.

Denne open source edTech løsning skal ikke bruge internettet

Ca. læsetid: 4 mins

Kolibri projektet har underviser børn i programmering, matematik og læsning - uden internetforbindelse

 

Er udviklingen af open source software afhængigt af interenettet og et online fællesskab? Ja. Projektet Kolibri er på Github, men kan bruges uden internetforbindelse.

For to år siden havde 51% af verdens befolkning adgang til internet, ifølge Verdensbanken. Det tal steg til 59% i løbet af 2020 (Statista). Uden internet må uddannelse være hundred procent offline. Også edTech (education technology).

 

Internetadgang og læring

Ifølge NGOen Learning Equality er der et negativt overlap imellem adgang til internet og lavt uddannelsesniveau: ”Countries with the least Internet access are the same countries with the least access to quality education in general, including fewer qualified teachers per student and fewer educational materials”. (Dette er ikke skrevet, som om det er kausal sammenhæng)

Landet, hvor færrest har internet, er Nordkorea. Men et kig længere nede af liste viser en tendens. Mange af de lande, hvor færrest har adgang til vores delte online rum, er lande syd for Sahara.

Om emnet uddannelse i denne region, har UNESCO tidligere konkluderet, at en femtedel af børn mellem 6 og 11 år ikke går i skole Tallet daler kun, som alderen stiger. Det er bl.a. her, hvor passer Kolibri ind.

 

Offline-first undervisning

Learning Equalitys open source projekt Kolibri er en offline-first læringsplatform. Platformen er cloudbaseret og kan køre på Windows, Linux og OSX. Download kræver internetforbindelse, ja, men resten kan køres offline.

Programmering er et af undervisningsområderne sammen med bl.a. matematik, engelsk og læsning. Der er flere sprog at vælge imellem og oversættelse er en opgave for open source fællesskabet.

 

Ikke bare software

Learning Equality har et Hardware Grant for Kolibri kræver selvsagt også hardware. En tidligere modtager er OneAfricanChild Foundation. Finansieringen gjorde det muligt for støtte uddannelsen af 2.500 børn i Tarkwa Bay Island i det sydøstlige Nigeria samt køre et træningsprogram for i alt 500 lærere i Nigeria.

 

Ret til uddannelse

Forgangsprojektet for Kolibri, KA Lite, har været brugt i 200 områder verden over. Det er landsbyskoler, børnehjem, community centre, flygtningelejre, fængsler og private hjem.

Organisationen bag har forpligtet sig til at sikre ethvert menneskes ret til uddannelse. De venter ikke på internettets fortsatte udbredelse, men handler her og nu og åbenhed er deres vej. Åbenhed i software og digitale materialer Global Digital Librarys bøger.

Åbenhed baner organisationens vej mod Verdensmål nr. fire: Sikre alle lige adgang til kvalitetsuddannelse og fremme alles muligheder for livslang læring med open source og trods manglende internet.

 

Læs flere artikler som denne på OSOR

Publiceret i gruppen

Dette er et blogindlæg

Vi har mange eksterne skribenter tilknyttet der skriver blogindlæg, som OS2 publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger som kan udtrykkes indenfor OS2s retningslinjer og code of conduct er velkomne, kontakt os gerne hvis du har noget på hjertet.