Samarbejde, deling og digital udvikling i det offentlige.

Bestyrelsen 2021: Formand Bo Fristed

Ca. læsetid: 3 mins

Vi har stillet den nye bestyrelse et par spørgsmål, så vi kan lære dem bedre at kende. Her er det bestyrelsesformand Bo Fristed.

 

Hvad laver du i dit daglige arbejde?
Jeg er Chef for ITK, herunder digitaliseringschef i Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune. Det indebærer bl.a. ansvaret for Center for Innovation i Aarhus, der understøtter innovation og udvikling på tværs af Aarhus Kommune. Jeg er dertil ansvarlig for GovTech Midtjylland, som er et arbejdsfællesskab mellem 16 kommuner og Region Midt, der handler om at afdække, anskaffe og implementere ny teknologi.

 

Hvad motiverer dig til at være i bestyrelsen for OS2?
Open Source giver - lige som åbne data og open innovation - rigtig god mening. Det handler for mig ikke at spare penge - open source er jo heller ikke gratis. Det handler om at dele, om at vi kan få mere for pengene, hvis vi udvikler sammen, eller hvis blot de løsninger der anskaffes, bliver anskaffet og udvikles, så andre kan få glæde af dem, internt her i Danmark, men det giver bestemt også mening i f.eks. et EU-perspektiv.

 

Har du andet bestyrelsesarbejde eller lignende?
Jeg er også formand for bestyrelsen i Open Data DK. Derudover sidder jeg med i Kommunernes IT-Arkitekturråd og i styregruppen for Smart City Cluster Denmark. Derudover er jeg den danske repræsentant i OASC (Open and Agile Smart Cities).

 

Hvad lavede du i dit første job?
Lad os se bort fra jobs som avisbud, flaskedreng i Bilka med senere ansvar for roserne i havecentret. For unævneligt mange år siden blev jeg ansat som kontorelev i Aarhus Skattevæsen. Jeg startede med egentlige skatteopgaver, men allerede som 2. års elev blev jeg placeret i Inkassoafdelingen. Som 21-årig blev jeg en af kommunens udgående pantefogeder. Et spændende og dengang motiverende arbejde, som dog nu ligger mig lidt fjernt.

Publiceret i gruppen

Dette er et blogindlæg

Vi har mange eksterne skribenter tilknyttet der skriver blogindlæg, som OS2 publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger som kan udtrykkes indenfor OS2s retningslinjer og code of conduct er velkomne, kontakt os gerne hvis du har noget på hjertet.